Demo van de tool

D-PAC in a nutshell

Een gloednieuwe tool demonstreren. Hoe doe je dat met klasse? Tanguy Coenen, application prototyping team manager bij imec, pakt zijn Steve Jobs-moment. Geen zwarte coltrui maar een kleurrijke houthakkersblouse. De zelfverzekerde maar bescheiden toon van iemand die zijn werk door en door kent.

De beoordelaar en zijn missie
Coenen neemt ons mee de tool in. Op het scherm verschijnt de openingspagina waar nieuwe gebruikers een tutorial kunnen volgen. Die is vandaag niet nodig: Coenen legt live uit hoe het werkt. De belangrijkste functie is natuurlijk comparatief beoordelen. Beoordelaars kiezen een assessment. Bijvoorbeeld van argumentatieve teksten over orgaandonatie. De tool laat zien welke opdracht studenten precies kregen, maar ook welke opdracht de beoordelaar heeft.

A of B? A of B? A of B?
De te beoordelen producten (in deze demo teksten) verschijnen steeds in tweetallen in het beeld. Welke tekst is beter? Klik op de blauwe knop. De tool houdt bij hoeveel vergelijkingen de beoordelaar al gemaakt heeft. Na de keuze welke beter is, kan de beoordelaar aanvullende feedback geven in aparte tekstvelden.
 

Tanguy Coenen

Inzicht in de statistieken
Tientallen teksten, meerdere beoordelaars, een hele reeks vergelijkingen. Reken maar dat daar veel data uit rolt. Aan Coenen en zijn team de taak dit behapbaar te presenteren. Tijdens het event aan het publiek, maar natuurlijk ook aan de gebruikers in de tool. Voor elk assessment zijn onder andere de rangorde van beoordeelde producten en de betrouwbaarheid te zien, met nog een keur aan andere cijfers.

De tool in de praktijk
‘Ik zal jullie de technische details besparen van hoe de tool is gebouwd,’ besluit Coenen zijn demo. ‘Zijn er nog vragen?’ De futuristische stoeltjes in Aula 1 komen in beweging. Ja, meer dan genoeg. ‘Kunnen we veel Wordbestanden tegelijk uploaden?’ ‘Kan er commentaar in de tekst gegeven worden?’ ‘Kunnen studenten hun tekst zelf uploaden?’ Het is duidelijk: men popelt om D-PAC in te zetten in de praktijk. Mooi iets om tijdens de koffiebreak over door te praten.

Elske van Lonkhuijzen
Voeg toe aan selectie