Welkomstwoord Sven De Maeyer

Dank, heel heel veel dank!

Professor Sven De Maeyer gaat in zijn openingswoord zelf niet veel inhoud aanbieden, zegt hij. Hij gaat vooral ceremoniemeester zijn, een rol die hem op het lijf geschreven is. Bij de voorbereiding van zijn openingswoord heeft hij –zoals iedereen doet– plaatjes op internet gezocht. “En zoeken naar plaatjes, dat is vooral vergelijken nietwaar? Welk plaatje past me het best?”

Welcome to the future
Het plaatje dat hij het langst op het scherm laat staan heeft als tekst ‘Welcome to the future’. Toepasselijk, volgens De Maeyer, nu de D-PAC-tool na vier jaar project-af is geworden. De inhoud, dat gaan vandaag andere mensen doen. De Maeyer gaat vooral mensen bedanken. En, zo roept hij de deelnemers op, “...we gaan vooral veel grapjes maken over vergelijken en beoordelen!”

Eerste ideetje
Om te beginnen bedankt hij de Universiteit Van Antwerpen. “Voor het meenemen op het pad om te komen waar we nu gekomen zijn...” Dan regent het pasfoto’s van mensen die bij D-PAC betrokken zijn en waren. “Vanaf het eerste ideetje van Jan Ardies in 2011... Die kwam met ‘er bestaat zoiets als paarsgewijs vergelijken...’ Ja, dachten we, tof idee, hoe vinden we geld om het uit te werken?”

Het woord dat hij het meest gebruikt? Heel heel heel veel dank... Voor de mensen die écht het werk hebben gedaan! De Maeyer vraagt om applaus uit de zaal. De mensen hoeven die vraag niet te beoordelen: ze klappen meteen!

Richard Derks
Voeg toe aan selectie